Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2012. február 5., vasárnap

Amikor a gazdasági válság megrémiszt mindenkit

A múlt év vége eléggé elcsüggesztett, és meg kell valljam, hogy a médiának nagy szerepe volt ebben. Félelem töltött el, és gyakran átfutott az agyamon, hogy mi lesz a jövőben. Mikor ezeket a sorokat olvastam, a már hetek óta tartó isteni vezetésre felkerült a korona, és ez a bizonytalanság teljesen elillant belőlem!

Az aszály évében

„…Száraz esztendőben sincs gondja…” (Jeremiás 17:8)

Egy nyolcgyermekes édesanya délután hazaérkezve azt vette észre, hogy szokatlanul nagy csend van. Benézett a nappaliba, és azt látta, hogy öt drágalátos gyermeke körben üldögél, és a valaha látott öt legaranyosabb bűzösborzzal játszik. Hirtelen felsikoltott: „Futás, gyerekek, futás!” Mindegyik gyermek megragadott egy bűzösborzot, és különböző irányba szertefutottak. Kiáltása nemhogy segített volna, de annyira megijesztette a gyerekeket, hogy a kicsik megnyomorgatták a náluk lévő borzokat, s azok kispriccelték bűzös váladékukat… Aznap megtanulta – bármi is történik, túl korai pánikolni! Nehéz gazdasági helyzetben a nyugalom és a pánik közötti különbség azon múlik, hogy kiben bízol. Ha megtettél mindent, amit tudtál, add át a dolgot Istennek – és ne vedd vissza! Olyan világban élünk, amely tele van félelemmel. Ha a főcímeket olvasod, és nem a Szentírást, ha a népszerű kereskedelmi rádiók mosdatlan szájú humorát hallgatod, ahelyett, hogy azokra figyelnél, akik erősítik hitedet, meg fogod tapasztalni, amiről Jézus így beszélt:
„Az emberek megdermednek a félelemtől…” (Lukács 21:26). Isten megváltott gyermekeként az Ő törvényei szerint, az ő védelme alatt élsz, és „az ő gazdagsága” (Filippi 4:19) lát el minden szükségessel. Íme, egy ígéret, melyre rá kell állnod: „…áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét.” (Jeremiás 17:7-8) „Száraz esztendőben” ne ess pánikba, inkább bízz Istenben, hogy át fog rajta segíteni!
Forrás: Mai ige

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése