Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2012. július 5., csütörtök

Ahol a vadnyugat elcsendesül...


Aski kebelébe rejtette az övet, de a misszionárius szavai nem mentek ki a fejéből: „Isten mindent lát!”. „Lehetséges, hogy a fehér ember Istene látta, hogy elvettem az övet?” Végül visszalopózott a boltba, és visszatette az övet a helyére.
A kis indiánfiú története nagyon megragadta a hallgatóságot, amikor Szilvia estéről-estére tanította, hogyan munkálkodott az Úr a kisfiúban. Táborunk (Június 25-30) nem csak ettől a történettől volt izgalmas, hanem attól, hogy egész héten „indián” tábor volt. Lehetséges, hogy egy keresztyén tábor az indiánokról szóljon? Igen, ha a tartalom olyan, mint ennek az indián kisfiúnak, Askinak a története, mely mindeneste elhangzott.
Igyekeztünk egy több évezredes kultúrát bemutatni, és azt, hogyan lettek keresztyénekké azok, akik bálványokat és szellemeket imádtak. Nagy kihívás az, hogy ezeknek a gyerekeknek, akik még soha nem nézték meg Winettou egyetlen kalandos filmjét sem, bemutassuk a „Vadnyugatot”. Igaz, hogy 2005-ben már volt egy indián táborunk, de most az internet adta lehetőségek mellett, sokkal jobban fel tudtunk készülni.
A gyermekeket már az első nap sorsolás alapján törzsekbe soroltuk. Voltak Cserokik, Navahók, Dakoták, Mohikánok ás más törzsnevek. Ők egész héten egy csapatot alkottak, és minden versenyen együtt vetélkedtek. Minden program, vagy versenyben való részvételükért indiántollakat szerezhettek, és a végén a győztes csapat különdíjat kapott. Ezért mindenki érdekelt volt abban, hogy minél több versenyszámban részt vegyen. Ezen felül volt íjászat, birkózás, agyagedények készítése, tollfestés és sok érdekesség.
Péntek este a tábortűz előtt egy törzsek bemutatkozására volt lehetőség. Itt elmondták a törzsek, hogy milyen volt az adott indián törzs kultúrája, bemutattak vidám, és bibliai jellegű jeleneteket. S végül meggyújtottuk a tábortüzet.
A bibliai leckék egy misszionárius naplója alapján készültek, aki az indiánok között szolgált. A legvégén pedig egy indián törzsfőnök megtérése volt, amely feltette a koronát az egész hét evangéliumi szolgálatára. Nagyon hálásak vagyunk az elkötelezett szolgatársakért, akik talpraesetten végezték a szolgálatukat. Voltak gyermekek, mind fiuk, mind lányok, akik a hét folyamán átadták az életüket az Úr Jézusnak. Áldott hetünk volt, a gyermekek jól érezték magukat, a végén nagyon sok oklevelet adtunk át a futás, röplabda, futball, szkander, fekvőtámasz, szavalás, ének, rajz és fogalmazás kategóriákban.
Hordozzuk imádságban a gyermekeket, hogy Askihoz, a kis indiánfiúhoz hasonlóan, az Úr elvégezze a gyermekekben a megtérést!

Ha támogatni szeretnéd munkánkat, akkor itt jelezd


2 megjegyzés:

  1. Reméljük, Isten lelki áldásai, nem tünnek el ezek a gyerekek életében. Áldott nyarat kívánunk nektek: a Szabó cs.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük! Imában hordozzuk azt, hogy az elhintett mag kikeljen és gyümölcsöt teremjen!

    VálaszTörlés