Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2017. október 9., hétfő

Meghívtál, hogy vízre lépjek...!

„menjetek ki az útkereszteződésekhez, és hívjatok be mindenkit, akit csak ott találtok. Máté. 22:8;
Július 10.-e volt. Minden munkatársunk, akikkel kimentünk a játszótérre Zuglóban, imaközösség után bátran végigjártuk a megjelent szülőket, és gyerekeket, és hívogattuk őket az 5-napos klubba, amelyet a játszótér egyik sarkában szerveztünk meg.  Miután a program megkezdődött, még tettem néhány kört, hogy új gyerekeket hívjak meg az alkalomra. Keserű volt megtapasztalni, hogy a zöme a gyerekeknek a játékot választotta. Mi is színessé tettük az alkalmat, sokat játszottunk velük, de mégis… Aztán a következő köröket már úgy tettem, hogy imádkoztam. Imádkoztam azokért, akik nem jöttek el, azékért, akik szájtátva hallgatták a tanítást, azokért, akik éppen hirdették nekik az evangéliumot.
Utána menni! Ez volt a szolgák fő feladata. Mindenkit meghívni a menyegzőre. Kicsiket, nagyokat, erőseket, gyengéket, egészségeseket, és betegeket. A tapasztalat sajnos nem ez. Mi, akik az Úr szolgái vagyunk nem megyünk ki az utakra. Lekorlátoztuk magunkat a négy fal közé. És mi van azokkal a kicsinyekkel, és nagyokkal, akik a kerítésen túl élnek. Akik nem járnak el az alkalmakra?
Talán félünk a csalódástól, talán túl elfoglaltak vagyunk? Vagy túl sok az utcasarok, és mi kevesen vagyunk? Vagy mi nem ezt a módszert tanultuk? Vagy épp mit fognak mondani az emberek?
Egy biztos - Mennyei Atyánk akarata 2000 év óta nem változott. Vagyis - menni kell, hívogatni kell, keresni azokat, akik még nem kaptak meghívót, vagy nem értették, mit kezdjenek a meghívással, vagy nem volt bátorságuk lépni! Imádkozzunk bátorságért erőért, lehetőségért, hogy ezt a küldetést betöltsük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése