Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2016. június 17., péntek

Az igehirdetés fájdalma.

Az igehirdetés fájdalma.
Jaj, amikor jót mond rólatok minden ember, mert ugyanezt tették atyáik a hamis prófétákkal!" Lukács 6:26;
Nekem az élet Krisztus, és azt tartom, hogy a legfontosabb nekünk, keresztyéneknek, ha mi az életünket, szívünket, szánkat, kezeinket az Úrnak szenteljük! Néha ez nagyon fájdalmas. Miért? Azért, mert sokszor az ami nekünk érték, az másoknak szemét. Az, ami nekünk az élet, másoknak a gúny tárgya. Az amely nekünk a teljességet jelenti, az másoknak túl sok és túl éles, sértő. Akkor mit tegyünk? Hunyászkodjunk meg? Hagyjunk fel az ige hirdetésével? Mindezek a fájdalmak megszűnnek, és békességben élhetünk, ha befejezzük mások háborgatását, a bűneikre és annak következményeire emlékeztetni.
Fájdalmas, amikor nem, hogy értékelnék, hanem inkább kritikával illetik az üzenetet. Túl hosszú, túl sokat beszélsz a bűnről, nem kell riogatni a gyermekeket a kárhozattal, miért nem beszélsz csak Isten szeretetéről?
Nos? Mi is az Isten szeretete? „Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.” Róma 5:8; Nos, ez, amikor az igaz szenvedett a nem igazakért. Nem az az üzenet, amelyben simogatjuk a gyermekek bűnben pácolt lelküket, hanem elmondjuk, hogy mit tett értünk bűnösökért Krisztus! A szenvedésének értéke pedig csakis a bűn súlyosságán keresztül érthető meg. Mi az igazán Krisztusi szeretet? Ha hagyom a bűneiben tovább érlelődni? Vagy szeretném az elveszett állapotából megmenteni? Vajon miért is nevezik az evangéliumot „mentő szeretnek”?
Én egyben biztos vagyok – míg élek a teljes evangéliumból nem engedek, és a mentő szeretet erejével fogom azt hirdetni. Sok fájdalommal fog járni, mint az eddig is volt, de hiszem, hogy a teljes evangélium az az Istennek ereje, minden ember üdvösségére. (Róma 1:3;), és ezt nem fogom szégyelni!

Kedves testvérem! Felsorakozol azok sorába, akik hasonlóan gondolkodnak? vagy továbbra is megalkuszol, és azt hirdeted, amely a viszkető fülű hallgatóság hallani akar (2 Tim 4:3)? Mert akkor te is olyan leszel, mint fő igénk prófétái, akiket mindenki szeretett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése