Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2021. május 3., hétfő

A helyemen vagyok?

 26Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: "Kelj fel, és menj Dél felé a Jeruzsálemből Gázába vezető útra, amely néptelen."

27 Ő felkelt, és elindult. 

Fülöp Samáriában egy ébredésnek volt a tanúja. Az Úr abban használta, hogy egészen különleges dolgokat vigyen véghez. Emberek sokaságát vezette Jézus Krisztushoz, akik örvendezve fogadták az örömhírt, hogy van Messiás, és a bűneikre van megoldás. Újra élő kapcsolatuk lehet a Mindenható Istennel.

            De a következő pillanatban azt olvassuk, hogy el kellett hagynia a gyümölcsöző szolgálatát, és el kellett mennie egy sivatagos, kietlen helyre. Milyen érdekes? Mindig jó fürödni az Úrat meg illető dicsőségben, egy ébredésben, és milyen rossz az, ha nem látunk olyanokat, akik csak egy kicsit is érdeklődnének az evangélium iránt. A sivatag egy olyan hely, ahol várni kell. Várni azt, aki majd egyszer felbukkan, és érdeklődik Isten iránt. Talán tévedett Isten, hogy egy ilyen értékes, lendületes embert kivett egy ilyen hatalmas aratásból? Jó a kérdés, de ez arra mutat, hogy nem jól ismerjük a Mindenható Istenünket. Az Ő terve olyan, mint egy óránál a fogaskerekek. Mindegyik nélkülözhetetlen. Fülöp olyan helyen kellett teljesítsen, ami pont olyan fontos, mint Samária ébredési hulláma. A mi Atyánk terve tökéletes, és hiánytalan!

            A másik véglet az, amikor nem látjuk a kaszától a búzatáblát. El vagyunk foglalva a kaszánkkal, amivel aratnunk kell. Isten arra hívott el, hogy arassunk! Nagyon el vagyunk foglalva az eszközzel és nem azzal, hogy lássuk az embert, az embereket.

            Ma reggel felkeltél, és jól tetted, hogy foglalkozol a kaszával. Azzal, hogy felkészült legyél. Az ige tanulmányozása ezt jelenti. Felkészülni! De mire? Hogy a kaszánk egyre szuperebb legyen? Akár arra is, de főleg, hogy arassunk! Kész vagy az aratásra? Most erre hív az Úr!

Vajon Fülöp tudta, hogy hová küldi Jézus? Nem tudom. Nem tudom azt, hogy mennyire volt járatos a vidéken, de egy biztos – engedelmeskedett! Vegyél példát Fülöptől, aki kész volt engedelmeskedni, és ha kellett, akkor szavakba foglalni Isten megváltó üzenetét, akárcsak egy embernek, egy lakatlan vidéken…

 (Folytatjuk)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése