Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2021. május 4., kedd

A hiányzó láncszem

 

És íme, egy etióp férfi, a kandakénak, az etiópok királynőjének udvari főembere, aki egész kincstára fölé volt rendelve, és Jeruzsálemben járt az Istent imádni,… Apostolok cselekedetei 8:27;

Egy Istent kereső ember. De nem akármilyen, hanem


olyan, aki épp imádni járt a Mindenható Istent Jeruzsálemben. Sokan prozelitának, vagyis pogányokból lett zsidónak tartják, de nem igaz. Miért? Mert ez az ember zsidó származású. Salamon idejéből sok zsidó költözött Etiópiába, hogy ott a Mindenható imádatát segítsék, és segítsenek a helyieknek egy „Isten uralmat” – Teokráciát felépíteni. Ezeknek a leszármazottja lehetett ez a főember. Ismeri a héber írást, tudja, mit jelent imádni az Istent.

Csak van egy bökkenő. Épp elkerülte azokat a hívőket, akik Krisztust követik. Nem tud Jézusról, arról, hogy milyen nagyszerű lehetőséget adott az embereknek! Meg lehet békülni az Istennel!

Ez az ember hazafelé kutatja az írásokat, hogy valamiképpen lelki békére találjon. És amint tudjuk, pont a legfontosabb részt olvassa Ézsaiás tekercséből. Nem fantasztikus, és egyben elkeserítő? Fantasztikus, mert olvassa az írást, amely pont Jézus áldozatáról szól, de elkeserítő, hogy épp az a láncszem hiányzik belőle, aki mindent összeköt. Maga az Isten Fia! Mert lelki békességet, és az ige igazi értelmét senki nem képes magáévá tenni Krisztus nélkül.

Akár te is lehetsz egy ilyen ember, aki imádja Istent, olvassa az igét, csak épp hiányzik egy fontos láncszem. Krisztus Jézus. De a csodálatos az, hogy ezt lehet orvosolni.

Ugyanez van, amikor is, ha Krisztus háttérbe szorul, és minden mindennel kapcsolatban van, csak épp nem Krisztussal. Nem lehet úgy élni, hogy Krisztus az életed része lett, csak bizonyos körülmények miatt a háttérbe szorult, mert akkor már nem Ő az összekötő kapocs. Átveheti az Ő helyét a rutin, a megszokás, a lendület. Tudom, gyakran előfordul velem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése