Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2013. április 23., kedd

Nem magánügy


„ Testvéreim imádkozzatok értünk, hogy terjedjen az Úr igéje” 2 Thessz 3:1
           Mint ahogyan Pál esetében nem volt a missziói tevékenysége magánügy, akképpen ma sem az. Gyakran találkozom testvérekkel, akik azt kérdik: „Hogy megy a munkátok?” Nem kívülállóként teszik ezt. Egy biztos, az Úr nem egyéni akciókat tervezett meg, hanem szépen működő gépezeteket. Az ősszel elkezdtünk egy bemutató sorozatot a területünkön, melynek célja a szolgálat bemutatása, és a testvérek bevonása a szolgálatba. Sokan úgy vélekednek, hogy a szolgálat az, amikor valaki kiáll a gyermekek elé és tanít. Isten
által megtervezett gépezet ennél sokkal kifinomultabb kell, hogy legyen. Pál azt kéri a testvérektől, hogy imádkozzanak az ige terjedéséért. Nem azért, hogy ők legyenek jobbak, bár bizonyára az is fontos, hanem azokért imádkozzanak, akik felé szolgáljanak. Pál másik helyen azt kéri, hogy imádkozzanak, hogy kapuk nyíljanak. Mindezekből kiindulva azt a tényt állapíthatjuk meg, hogy az igehirdetés szerves része kell legyen az érte elmondott imádság. Ha te tanító vagy, akkor hányan imádkoznak a szolgálatodért? Ha pedig nem vagy igehirdető, akkor hány szolgálatért könyörögsz?
November 2.-án nagyon sokan innen Kárpátaljáról, de egész világszerte imára kulcsolták a kezüket. A világ imanap célja, hogy akik rendszeresen, vagy alkalmanként imádkoznak a GYEK szolgálataiért, azok egy napon összegyűlve imára hajtsák a fejüket, térdüket. S talán ez a nap az, amely sokakat rábírnak arra, hogy rendszeres imatársunk legyen, része a szolgálatainknak, egyeseket viszont, akik már régóta imatársaink, azokat felfrissít, bátorít az imádságra.
Köszönjük, hogy imádkoztál, és imádkozol a szolgálatunk kiterjedéséért, áldásáért, hogy az elhintett ige legyen áldássá a gyermekek szívében. Ha ennek eleget teszel, az Úrnak engedelmeskedsz, és része leszel ennek a fantasztikus gépezetnek, melyben a gyermekek új életet nyerhetnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése