Barta Család

Barta Család
Piciny családunk

2014. augusztus 20., szerda

A pogányok világosságává teszlek

A pogányok világosságává teszlek, hogy eljusson szabadításom a föld határáig. Ézs 49:6b
 
         Mikor a nyári táborokat terveztük, akkor beterveztünk egy 3 hetes szabadságot, amelyet egy misszió meghívására Magyarországon, Dél-Dunántúlon szerettünk volna eltölteni. Útközben egy ottani lelkipásztor megkért, hogy segítsünk a napközis táboruk megszervezésében. Eleinte visszakoztam, de aztán az igére gondoltam, amelyet nemrég kaptam, s azt mondtam rendben!
         Még nem voltunk tisztában, hogy mi az a vállalkozás, amire igent mondtunk. Mikor belekezdtünk a szervezésbe, már akkor derengett, hogy ezek nem Kárpátaljai gyerekek, más a mentalitásuk, és a gyökereik. Ez be is igazolódott, mind a viselkedésük, mind a beszédük alapján. A tisztelet, az messzemenően ismeretlen fogalom sokuk számára. A fegyelmezési trükkjeink legjavát kipróbáltuk, s bár közel 150 tábort és 5 napos klubbot szerveztünk eddig, még hasonló esettel nem találkoztunk.
         A fő cél az evangélium hirdetése, a megtérésre való hívogatás volt. De olyan közegben, ahol egy 12 éves fiú azt mondja a szemembe, hogy ő nem hisz Istenben, és mindent megtagad, sőt direkt módon beleszól a tanításba, és provokál, nagyon nehéz. Az imádságunk még mélyebb volt, s reménykedtünk abban, hogy Isten Szentlelke meghozza a kellő gyümölcsöket. És meg is történt. A 43 gyermekből 3 kislány válaszolt Isten hívására, és szívébe fogadta az Úr Jézust, mint személyes Megváltóját.
         Könyörögjünk ezért a vidékért, mert az aratnivaló nagyon sok, de a munkás viszont nagyon-nagyon kevés! Egy igevers jut eszembe a Jeremiás Siralmaiból, amely megfesti ezt a képet, hogy milyen állapotok uralkodnak: „Kelj föl, jajgass az éjszakában, az őrködés kezdetén! Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezeidet gyermekeid életéért, akik elaléltak az éhségtől minden utcasarkon.” Jer sir 2:19; Nagy a lelki éhség, és a gyermekek el vannak alélva. Könyörögjünk! Kérjük az aratás Urát, hogy küldjön aratókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése